het kinderpalet

Foto's Kunst & Kids Instuif 2012

Zondag 1 april werd in S.C.C. De Ruchte voor de 4e keer de Kunst & Kids Instuif op de planken gebracht. Tijdens deze voorstelling draaide alles om plastic. Zo'n 80 kinderen hebben zich uitgeleefd om van dit afvalprodukt tot kunst te komen. Zij speelden voor een volle zaal.

Aan de Instuif doen kinderen mee die in De Ruchte cursussen volgen op het gebied van o.a. muziek, beeldende kunst en dans. De samenstelling van de items die meedoen is elke Instuif weer anders. Dit jaar was er redelijk veel muziek te horen waaronder keyboards, gitaar, piano, zang en dwarsfluit. De slagwerkgroep maakte indruk door uit gekleurde plastic pijpen muziek te toveren. De muziek werd afgewisseld met prachtige dans waarbij gebruik gemaakt werd van een groot plastic zeil en plastic zakjes, geheel in thema. Ook was er een heuse catwalk waar plastic kleren werden geshowd en een aantal filmpjes o.a. van stagaires van Siris TV. Op de filmpjes van 't Kinderpalet was te zien hoe de kinderen van plastic afval kunst hebben gemaakt.

Het programma zat goed in elkaar en verliep heel soepel. Het is elke keer weer een hele toer om van zoveel verschillende items een geheel te maken. De weken voorafgaande aan de Instuif zijn voor de regisseur en zijn team een paar hectische, volle weken. Maar het resultaat is er dan ook naar. De kinderen hebben zich van hun beste kant laten zien. Soms wat gespannen snoetjes, maar zonder uitzondering optredens om van te genieten. En dat deed het publiek dan ook. Zeker ook tijdens de afsluitende workshop. Het is traditie bij de Kunst & Kids Instuif om af te sluiten met een gezamenlijk creatief bezig zijn.

Bekijk de foto's op Picasa of toon de foto's onder dit bericht voor een kleine selectie.

Video's

Gezocht: catwalkers & designers

Gezocht!

Catwalk modellen (max 15 kinderen)
Jonge designers/ontwerpers (max 10 kinderen)

Ben je tussen de 7 en 14 jaar, geef je dan op voor een van bovenstaande workshops. Op 1 april mag je dan meedoen met de Kunst & Kids Instuif. De Instuif is een familievoorstelling in de grote zaal van S.C.C. De Ruchte.

Voor opgeven en voor info over data en prijzen kun je eem mailtje sturen naar elfri@elfri.info, of even twitteren naar @KunstEnKids.

Klik de foto's open voor een sneakpeak van de resultaten!

Kunst & Kids Instuif: Plastic

Beste kinderen en ouders,

Voor het 4e achtereenvolgende jaar wordt door Werkgroep Bijzondere Activiteiten De Ruchte de Kunst & Kids Instuif georganiseerd. Voor diegene onder U die hiemee nog niet bekend zijn een korte uitleg.

De Kunst & Kids Instuif is een familievoorstelling in de grote zaal van De Ruchte. Deze voorstelling wordt geheel verzorgt door kinderen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 18 jaar. Uitgangspunt is dat kinderen en jeugd die in De Ruchte de diverse cursussen volgen, op cultureel en kunstzinnig gebied, samen een voorstelling op de planken brengen. Het bijzondere van de Instuif is ook om aan het eind van het programma af te sluiten met een grote creatieve workshop. Alle kinderen die met de voorstelling hebben meegedaan èn alle kinderen uit de zaal kunnen deelnemen aan deze workshop. De voostelling heeft elk jaar een ander thema. Het thema van dit jaar is 'plastic'. Plastic nu eens op een positieve manier belicht.

't Kinderpalet tijdens deze voorselling

De kinderen van 't Kinderpalet gaan het decor maken. Ook openen de kinderen tijdens de voorstelling op een orginele manier hun expositie. Deze is te zien in de foyer van De Ruchte vanaf 1 april tot eind mei. Tijdens de voorstelling is ook een filmpje te zien gemaakt tijdens de lessen. Zo kunt U het ontstaan van de kunstwerken volgen en de manier waarop de kinderen in de lessen bezig zijn.

Kunst & Kids Instuif: Kelten

Somerense jeugd staat op het toneel tijdens de 3e editie van de Kunst & Kids Instuif. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar verzorgen een complete familievoorstelling met zang, toneel, beeldende kunst, muziek en dans.

De Kunst & Kids Instuif heeft elk jaar een ander thema en werkt volgens een unieke formule. Kinderen van 5 verschillende cursussen bundelen hun talenten. Dit jaar is het thema ‘De Kelten’. Tijdens de lessen gaan de kinderen aan de slag met dit thema, ieder in hun eigen discipline. Dat wat gedurende de cursussen is voorbereid wordt uiteindelijk samengevoegd tot een sprankelende voorstelling.

Deelnemers aan de Instuif zijn: kindertoneel Uitje Theater, teken- en schildercursus ’t Kinderpalet, RICK met muziek en met dans en kinderkoor Quintessens.

De Instuif wordt georganiseerd door Werkgroep Bijzondere Activiteiten De Ruchte.

Bekijk de foto's op Picasa

Video's

Kunst & Kids Instuif: Hundertwasser

Op 28 maart heeft in S.C.C. De Ruchte de 2 e editie van de Kunst & Kids Instuif plaats gevonden. De Kunst & Kids Instuif is een sprankelende middag vol kunst, theater, dans en muziek.

De Instuif werd georganiseerd door Werkgroep Bijzondere Avtiviteiten De Ruchte.
De deelnemers aan deze middag waren: Uitje Theater, 't Kinderpalet en muziekschool RICK. Zij zijn allen met hun kindercursussen vertegenwoordigt in De Ruchte. Samen hebben zij een leuke, vrolijke middag neer gezet.

Het thema van deze Instuif was: ‘Hundertwasser; vorm en kleur'.
Hundertwasser was een Oostenrijkse schilder uit de vorige eeuw en hij vormt de inspiratiebron voor deze middag. Hij was schilder en architect met een zeer eigen stijl en visie. Zijn schilderijen en gebouwen, waaronder het Hundertwasserhuis in Wenen, zijn zeer herkenbaar door hun kleur- en vormgebruik. Deze vormen en kleuren werden door de kinderen opgepakt en op hun eigen orginele manier weer uitgedragen.

Bekijk de foto's op Picasa

Gallery 1 (Voorstelling)
Gallery 2 (Beamershow)
Gallery 3 (Zuilen)